El somni de l’Antàrtida

A l’últim continent verge, fins fa poc pràcticament inexpugnable i habitat només  per molts animals i un grapat de científics, avui es pot anar de turista. Fa ja diversos anys el 1995, quan Ramón Gutiérrez es va passar sis mesos a l’Antàrtida a bord d’un veler fent reportatges, va gravar els primers grups d’americans i canadencs que arribaven i ens va sobtar.  Avui,  aquest turisme exclusiu que permet accedir als paradisos menys accessibles de la terra, s’ha obert ja a molta gent i comença a no ser tan exclusiu tot i  que encara sigui  minoritari.  Això sol portar una sèrie de problemes que les empreses intenten minimitzar, ho aconsegueixen mentre siguin pocs els que vagin
Ens visita David Ros que ha realitzat un gran somni,  viatjar per l’Antàrtida a bord d’un antic bergantí , de tres pals,l’ Europa, que es dedica al charter en aquesta regió de la terra. Ha filmat,  amb la seva càmera imatges de la grandiossa naturalesa i del vaixell. Podem fer alguna cosa amb aquest material? .Potser la història del seu somni pugui ser explicada?.  Ell, ja ha narrat una part en el seu quadern de viatge.
Veient i admirant la naturalesa esplendorosa que es veu en les seves imatges,  recordem  que res pot transmetre la força de l’experiència viscuda, però les belles imatges ens fan somiar.

Etiquetes:

Deixa un comentari