Pesca tradicional

Parlem amb Ramón Tarridas, acaba de ser anomenat President d’una plataforma de pescadors artesanals del Mediterrani amb gent de Grècia, Itàlia, França i Espanya. Per començar volen anar poc a poc però amb un objectiu clar, defensar els interessos dels pescadors artesanals i dotar de veu davant les institucions aquest col·lectiu sovint tant oblidat.

Fa quatre anys que està treballant força i es declara content dins les dificultats, valora la acció política perquè s’ha adonat que a partir d’ella es poden canviar coses.

La veu d’un col.lectiu que coneix el territori i la natura que l’envolta, que practica una pesca que fàcilment es sostenible, sovint queda arraconat davant les poderoses raons de les gran empreses.

La pesca artesanal és un sector que dona de menjar a molta gent, que no malmet el medi ambient, però també és la garantía de preservar una cultura. Una manera de veure i viure el món que pot desaparèixer. Som mediterranis.

Deixa un comentari