Testimonis de Bangla Desh

La nostra companya Roser Corella acaba de tornar de dos mesos a Bangla Desh amb un munt de cintes i d’històries per explicar!
Per exemple, ens ha parlat del que està passant a les costes. Aquests darrers anys la producció de gambes s’ha convertit en una de les majors exportacions del país i sobre aquesta base el govern ha donat carta blanca a les empreses del sector. Econòmicament sembla rentable, però les conseqüències humanes i mediambientals han estat catastròfiques.

Les empreses compren els terrenys agrícoles de la costa per inundar-los d’aigua salada i cultivar-hi les gambes que després vendran al Japó, Europa i els Estats Units. El Govern veu augmentar els seus ingressos i es justifica parlant de creació de llocs de treball i modernització, però sobre el terreny la realitat no podria ser més diferent: pèrdua de les collites, salinització dels aqüífers d’aigua potable, impossibilitat d’alimentar els animals… una catàstrofe darrera una altra que deixen a aquestes comunitats sense mitjans de subsistència.

La Roser, com podeu veure a les fotos, s’ha “immers” literalment en la problemàtica i ha tornat indignada. Les diverses protestes locals sobre la situació han estat reprimides amb violència i el govern no sembla disposat a canviar de posició així que segons ella, el canvi ha de començar “per uns consumidors conscienciats”.

Però no us desvetllarem més que ara l’estant editant amb el David i el podreu veure aviat, a principis d’Abril.

Deixa un comentari