Miquel Suñer i la “Triple Corona”

El nedador gironí Miquel Suñer, que va protagonitzar un Thalassa sobre la seva preparació per creuar nedant el canal de la Mànega ha estat seleccionat  per participar, el proper més de juny, a la “Manhattan Island Marathon Swims” la volta a l’illa de Manhattan a Nova York, una de les travesses en aigües obertes més prestigioses, i on cada any només és seleccionen 30 nedadors de tot el món. La travessa que passa pels llocs més emblemàtics de la ciutat, implica nedar 55km, amb fortes corrents, a  només 17 graus i sense neoprè.

La selecció ha vingut després de que l’any passat Miquel aconseguís creuar el canal de la Mànega. Només 10 nedadors espanyols ho han aconseguit, és una de les travesses més dures del món, l’anomenen l’Everest dels nedadors. En Miquel hi va estar nedant prop de 12 hores per aconseguir-ho amb l’aigua a 16 graus.

La volta a l’Illa de Manhattan és el segon esglaó per aconseguir la Triple Corona: significa completar les tres travessies de llarga distància més prestigioses del món, no hi ha cap espanyol que ho hagi aconseguit.
Les tres punxes de la corona són: Canal de la Mànega/ L’Illa de Manhattan/ El canal de Catalina ( de los Angeles a l’Illa Catalina). Aquesta darrera travessa és el repte d’en Miquel per a l’any vinent i desde el Thalassa li desitgem molta sort.

Si voleu seguir més d’aprop les seves peripècies podeu consultar:

http://www.nedarsenseparar.cat/

Joanna Pardos


Comments are closed.