Mas Estela, un mar de vinyes

Mas Estela és una finca vinícola que està en una petita vall que surt de Selva de Mar i s’oculta cap a l’interior, quan es va per la carretera es veu  perfectament la possessió , però quan s’està a baix, al poble, costa entrar a la vall  i queda amagada . Un camí estret que surt de Selva s’obre sobtadament als vinyers, on Diego  i Núria porten 20 anys destil·lant d’aquestes terres uns vins finíssims que es venen més a EUA i Europa que a Espanya o Catalunya.
Diego té ànima de mariner però com  tants d’altres va acabar trobant un lloc a la terra.

Durant anys va construir vaixells i va ajudar a  altres persones  a que se els fessin ells mateixos, van ser vaixells per anar a donar la volta al món en un somni de llibertat que a la fi dels anys seixanta va atreure a molta gent. Mariner en terra, fa un vi que es diu Vi de Lluna, estretament lligat a les terres de Cotlliure , on els pescadors eren també  viticultors. Ens va passar la pista del François Bernadi escriptor d’origen pescador per al reportatge  que vam fer  a la costa vermella, però ara ens queda pendent parlar una mica més den Diego. Es la  història d’un altre rodamón al que el mar li va fer somiar amb la llibertat i li va ensenyar un camí que ho va acabar ancorant en l’Alt Empordà .

http://www.masestela.com/

Reportatge ,Vi de lluna

Etiquetes:

Deixa un comentari