Stop: Caça de balenes.

Avui el  Japó ha decidit aturar temporalment la caça de balenes en la Antàrtida a causa de l’assetjament de l’organització ecologista SeaShepherd. Es tracta d’una  victòria important en la lluita d’aquesta organització que sempre s’ha caracteritzat pels seus mètodes expeditius.
En les seves declaracions d’intencions podem llegir:
SeaShepherd usa innovadores tàctiques d’acció directa per investigar, documentar i actuar quan sigui necessari treure a la llum i enfrontar-se a activitats il·legals que es donen lloc en alta mar.

Els últims temps s’han dedicat a fer la vida impossible a la flota japonesa que caça balenes.
Paul Watson el fundador de l’organització en 1977 , ex membre de Greenpeace en la primera època, va decidir des del primer moment que la lluita havia de ser d’enfrontament i s’ha destacat tots aquests anys per nombroses polèmiques.
El raonament de Watson entre altres consideracions és que si no compleixen les lleis, ells,el pastors o els guies del mar , lluiten perquè les compleixin. Si fa falta es fiquen entre els vaixells i les balenes, bloquegen el timons o llancen àcid en les cobertes. Tàctiques de guerrilla, per això els anomenen també  pirates, i en el seu logo llueix una adaptació de la bandera pirata. Pirates ecològics és el titulo d’un documental que  Discovery Channel ha fet sobre ells.
Watson i la seva organització, davant dels enormes poders d’aquest món,han jugat des del primer moment, amb el soroll mediàtic i l’acció de xoc, de moment l’aturada de la campanya ve determinat directament per la pressió de l’organització, que en els últims tres anys ha estat molt activa en l’Antàrtida. Els japonesos emparant-se en la investigació científica s’inflen a matar balenes davant el silenci i la perplexitat del món. SeaShepherd s’enfronta, comunica, recapta fons i contínua la seva lluita particular.

A Watson ho temen en  mig món, ho vam poder comprovar els quinze dies que vam estar a les illes Fèroe per fer un reportatge de la caça tradicional del les balenes pilot,una gran matança que es desenvolupa en els fiords i les platges. En les illes el nom de Paul Watson estava en totes les converses i s’esperava la seva propera visita amb preocupació com si realment esperessin a un pirata;  però l’ arma més poderosa d’en Watson no és la violència sinó  el soroll mediàtic i, com no podria ser d’un alatra manera, al Thalassa estem orgullosos de servir d’altaveu.

Etiquetes:

Deixa un comentari