Per què moren les balenes?

Recentment cent es van trobar cent balenes mortes a les platges de Nova Zelanda. Però per què  moren les balenes?, Per què queden encallades a les platges? Els científics desconeixen el motiu pel qual algunes espècies de cetacis acaben al litoral. Es pensa que hi arriben atretes pels sónars de grans bucs o que potser segueixen a un cap de grup desorientat per malaltia.

Un dels motius que els ecologistes esgrimeixen perquè es deixi de caçar aquesta espècie és per que la seva carn conté quantitat de metalls pesats. De què emmalalteixen les balenes?
Abans les mataven per menjar avui es moren misteriosament i la contaminació sembla ser sovint  una part del problema, mediambiental, acústica, etc…
Les balenes pilot, no estan en perill d’extinció, però la naturalesa d’aquests accidents fa que mirem cap al món civilitzat. Els  mars són cada dia més petits i no són compartiments estancs, res no queda aïllat  i les conseqüències dels nostres actes s’escampen per tot arreu.

Etiquetes:

Deixa un comentari