thalassa - la televisión del mar

MEDI AMBIENT

Articles

Cetacis. Dofí tacat tropical

Cetacis. Dofí tacat tropical

El més característic d'aquests dofins són les petites taques que tenen per tot el cos, que els comencen a aparèixer un any després de néixer.

Dofí tacat tropical, Spotted dolphin, Stenella attenuata

Característiques: Aquest dofí té el cos fi i prim, amb un musell llarg i pronunciat. Les seves aletes pectorals són petites amb els extrems en punta. L'aleta dorsal és alta, falcada i amb l'extrem de color negre.
El dors és de color gris fosc i la zona ventral de color gris clar. Però el més característic són les petites taques que té per tot el cos. En la part superior que és més fosca, les taques són clares i en la inferior, que és més clara, són fosques. Les taques els comencen a aparèixer a l'any. Els adults presenten gran variació en el grau de distribució de les taques, segons l'edat o que siguin costaners o de mar endins.
Els mascles adults, que són més grans que les femelles, poden aconseguir fins a 2.6 metres de longitud, i pesar fins a 120 kg.
Distribució: Es distribueixen en àrees tropicals i temperades.
Comportament: Són animals gregaris, formen grups de 20 fins a100 individus en àrees properes a la costa, i en mar endins s'han arribat a trobar grups de fins a mil de dofins.
Nedant són molt ràpids i enèrgics, fan salts baixos i llargs. Solen nedar amb sdofins de musell llarg i amb tonyines d'aleta groga.
Alimentació: S'alimenten de cefalòpodes i peixos petits.
Reproducció: Les femelles solen ser fèrtils a partir dels 6 anys i els mascles als 7. Les femelles tenen una cria cada 2 o 4 anys. S'aparien durant tot l'any i el període de gestació dura 11 mesos. Les cries en néixer fans uns 0.85 metres i no tenen taques, no els hi surten fins al cap d'un any.
Estat de l'espècie: És una espècie protegida que apareix en l'apèndix II de CITES. Pateixen captures accidentals durant les maniobres de pesca de la tonyina en àrees del Pacífic tropical. A Sri Lanka, a les illes Salomón i al Japó es pesquen pel consum humà.
Identificació: S'agrupen en grans bancs, visibles des de lluny per l'escuma que deixen al mar cada cop que salten. Són animals molt actius en superfície, i se'ls confon moltes vegades amb altres espècies de dofins Stenelas.

Enllaços relacionats

Descàrregues

0 COMENTARIS

Segueix-nos a...

Facebook Twitter

Bookmark and Share