La Trapa, Mallorca

Hem estat a Mallorca, davant la Dragonera, després d’un camí que s’endinsa per un paisatge feréstec i grandiós  de la Serra de Tramuntana, apareix la Trapa. Una finca rústica gestionada des de fa trenta anys pel GOB, Grup Balear d’Ornitologia i defensa de la  naturalesa.

La vista de la Dragonera és espectacular. Feia un fred que pelava i les llums canviaven sense parar en un dia inestable. Vam pujar amb Joan Juan, guardià i ànima d’aquest espai natural tan especial. L’últim cop que vam venir, uns anys  enrere, va ser amb la Maria del Mar Bonet per fer-li un reportatge.

La Trapa és un projecte col·lectiu que va començar l’any 1980 i és avui un exemple i defensa la preservació del medi.

L’any 1980 el GOB, preocupat per la manca d’espais públics i per una possible parcel·lació de la finca, va adquirir la Trapa. El procés de compra va ser llarg, i va adjuntar els esforços de centenars de persones, col·lectius i entitats. D’aquesta manera i mitjançant la subscripció popular, la celebració de subhastes d’obres d’art, exposicions, concerts, loteria i d’altres iniciatives, va ser possible fer front als pagaments i aconseguir la seva protecció definitiva.

Actualment la Trapa s’ha consolidat com una gran eina per promoure l’excursionisme, la recerca científica, l’educació ambiental i la conservació de la natura.

http://www.gobmallorca.com

Un moment de llum màgica després de la pluja

Comments are closed.