LA BARCELONETA, retrat d鈥檜n barri

Un documental de Pere Secor煤n

Una producci贸 de TV3
amb la col路laboraci贸 de RUMBO SUR

Emissi贸: a TV3 el 16 de juny a les 21.55h al programa 鈥淪ense Ficci贸鈥

Els 煤ltims mesos hem estat treballant a la Barceloneta per un documental pel “Sense Ficci贸”. Adjuntem informaci贸 del documental i esperem que us agradi.

La Barceloneta. Un barri popular de poc m茅s d鈥檜n quil貌metre quadrat, situat al costat de la platja, on viuen 16.000 persones i que atreu gent d鈥檃rreu del m贸n. Paradigma dels canvis que experimenta la ciutat de Barcelona.

Aquest documental 茅s una calidoscopi de mirades encreuades, que ens descobreix el car脿cter d鈥檜n barri en plena transformaci贸 i ens d贸na les claus per comprendre鈥檔 la personalitat.

Darrere la fa莽ana del 鈥渂arri de moda鈥 i 鈥渁legre鈥, hi trobem una poblaci贸 orgullosa del seu entorn i de les pr貌pies arrels, alhora que preocupada pel seu barri.
En tan poc espai, hi ha diverses Barcelonetes superposades. La dels pescadors, la dels obrers, la dels treballadors del port, la del turisme… Entre totes, configuren una barriada complexa, que intentem descobrir a trav茅s d鈥檃lguns del seus habitants.

El creixement dels 煤ltims anys i el turisme van fent canviar moltes coses, per貌 la Barceloneta continua sent un lloc amb fisonomia pr貌pia i amb una 脿nima irreductible. Malgrat les transformacions inevitables, conserva el perfil d鈥檜na personalitat molt forta i ha sabut mantenir un teixit social cohesionat i una marcada identitat mar铆tima.

La Barceloneta d鈥檃ra, ha d鈥檃frontar un seguit de reptes i contradiccions: l鈥檈xplosi贸 del turisme, els problemes amb els apartaments tur铆stics, el 鈥渕obbing鈥 relacionat amb l鈥檈speculaci贸 immobili脿ria, la massificaci贸, la transformaci贸 del port vell, la marina de luxe, la crisi de la pesca, el creixement portuari, etc.

Amenaces a la vida tradicional d鈥檜n barri que encara 茅s de mida humana.

Deixa un comentari